18 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Opstelling IJVV 1

Na 90 minuten voetbal op een waterkoud sportpark De Werf stond Enter Vooruit met lege handen. IJVV stapte met een 0-2 overwinning van het veld en vierde dit alsof er zojuist een kampioenschap was behaald. De overwinning was dan ook zwaar bevochten, maar niet geheel onverdiend.
De gasten uit IJsselmuiden begonnen erg sterk aan de wedstrijd. In het eerste kwartier stond EV met de rug tegen het eigen doel en beperkte zich alleen tot het tegenhouden van de bal. IJVV kreeg 100% kansen, maar verzuimde om te scoren. EV kwam na zo’n 20 minuten onder de druk vandaan en zocht meer de aanval.

Kansen leverde dat nauwelijks op, wel was de ploeg een aantal keren vanuit standaardsituaties gevaarlijk. IJVV bleef de betere ploeg en Özhan Kardag en Hisham Ziyech werden telkens in stelling gebracht. Gescoord werd er niet in de eerste 45 minuten en dat betekende een 0-0 ruststand.
Na de thee tapte EV uit een ander vaatje. De ploeg speelde onbevangen op de aanval, won de duels, leverde strijd en dat leverde kansen op. Overigens mocht EV in de 47e minuut nog van geluk spreken toen IJVV de onderkant van de lat raakte. Daarna ontspon zich een boeiend duel dat eigenlijk alle kanten op kon, veel strijd, gele kaarten, swalbes, 100% kansen, kortom alles wat een wedstrijd aantrekkelijk maakt.

In de 55e minuut kroop EV nogmaals door het oog van de naald toen een bal rakelings voor het doel langs ging. Maar EV kreeg ook kansen!
In  de 69e minuut leek IJVV een handje te helpen toen een verdediger keihard op de paal schoot bij zijn eigen doelman. De gasten kwamen met de schrik vrij, het werd slechts een corner die niets opleverde.

Verheugend was dat daarna Ron Smit, na maanden van blessureleed, weer binnen de lijnen kwam. Marco ter Weel, hij speelde op het randje, werd naar de kant gehaald.
In de 83e minuut moest EV toch buigen. Een hoge voorzet kwam bij de jeugdige Tim Roeland. Aanvankelijk trof hij de lat, maar in de return kopte hij de bal alsnog achter Robert Velten, 0-1.

Na de aftrap was de organisatie bij EV even zoek, en de gasten uit IJsselmuiden profiteerden gretig van een moment van onoplettendheid, binnen twee minuten was het 0-2 door een doelpunt van Jonno Pruim.
IJVV gooide daarna de wedstrijd op slot, beperkte zich tot verdedigen en de counter. Doelpunten bleven uit en dat betekende dat EV, ondanks een sterke tweede helft, met een nederlaag van het veld stapte.

Bron: Enternieuws