17 maart 2018 14:30

Scheidsrechter

Heusschen, S.

Opstelling

IJSSELMUIDEN - IJVV is er in geslaagd de goede resultaten van de voorgaande weken door te zetten. Op een ontzettend koud Den Uithoek moest SVI zijn meerdere erkennen in de IJsselmuidense ploeg: 1-0.

Nadat de KNVB de meeste jeugdwedstrijden besloot af te gelasten en ook enkele velden op ons mooie Sportpark eruit lagen, kon er gelukkig wel gevoetbald worden op ons hoofdveld. Trainer Eduard Lindeboom had de beschikking over een vrijwel fitte selectie. IJVV startte daarom ook met slechts één wijziging in de basiself. Maarten Hinderks, die vorige week uitviel in de warming-up, was deze week wel fit genoeg om te spelen. Hij nam de plek van Hicham Ziyech over aan de rechterkant. De uitwedstrijd op Sportpark de Siggels eindigde in een keurige overwinning voor de rood-witten, waarbij Özhan Kardag maarliefst drie maal scoorde.

Stroef begin, barre omstandigheden
SVI won vorig weekend knap met 6-0 van DZSV uit Dinxperlo. Dat men daar een goed gevoel aan over had gehouden, werd duidelijk in de beginfase van het duel. De ploeg uit Zwolle had meer grip op de wedstrijd dan IJVV en was hierdoor veelvuldig in balbezit. Toch was het de thuisploeg die de eerste kans kreeg. Een scherp aangesneden corner viel op het hoofd van Jelle van Putten, die net naast kopte.

Na de kans voor Van Putten bleef het spelbeeld vrijwel hetzelfde. SVI had de bal en zette de thuisploeg onder druk. In echt grote kansen resulteerde dit echter niet. De bezoekende ploeg was eenmaal dicht bij een treffer. Op de achterlijn ging de behendige spits langs Marc van Dieren, zijn schot werd echter goed gepareerd door doelman Jasper Fix. Na een half uur voetbal was de grootste kans voor IJVV. Gerjon van den Berg werd vrijgespeeld, maar sluitpost Grafhorst kon nipt redding brengen op zijn inzet. Tien minuten later werd een vrije trap op een slimme manier genomen. Marc van Dieren werd vrijgespeeld en leverde een piekfijne voorzet af op het hoofd van Özhan Kardag. Zijn keiharde kopbal deed het aluminium beven.  Voor de rust werd er niet gescoord.

Hangen en wurgen
Nadat de spelers, staf en supporters weer een beetje op tempratuur waren gekomen, begon het tweede bedrijf met één wijziging. Hicham Ziyech kwam in het veld voor Maarten Hinderks. IJVV bleef zoeken naar het doelpunt en was enkele keren erg dichtbij. Vlak na de rust schoot Jonno Pruim, na een goede steekpass van Ziyech en een dito voorzet van Kardag, de bal net naast het doel. IJVV bleef drukken en ook SVI bleef voetballen, wat resulteerde in een boeiend voetbalgevecht. Bij de thuisploeg was de slordige eindpass een repeterend verhaal.

Toen de klok minuut 65 aangaf, kon men dan eindelijk juichen. Na een ontzettend goede actie van Jonno Pruim die op de achterlijn enkele spelers in de wind zetten, werd de voorzet onschadelijk gemaakt door de defensie van de bezoekers. De weggewerkte bal kwam in de voeten van Siebren Visscher. die met een goede pass Özhan Kardag alleen voor de keeper zette. Dat Kardag een echte spits is, bewees hij met deze goal. De aanname was niet helemaal lekker, maar met een knappe voetbeweging wist hij de bal toch ogenschijnlijk simpel af te ronden. Nummer 17 (!) van dit seizoen stond in de boeken en de honger is nog altijd niet gestild.

IJVV stond op voorsprong, maar moest alle zeilen bijzetten om het resultaat over de streep te trekken. SVI claimde een penalty voor een handsbal van een IJVV verdediger, maar kreeg deze niet. In het restant van de wedstrijd zetten de bezoekers nog even aan, maar zonder resultaat. IJVV had in de persoon van Özhan Kardag de boel definitief in het slot moeten gooien, de spits in vorm schoot echter over. De voorsprong kwam niet meer in gevaar, waardoor IJVV opnieuw drie punten mocht bijschrijven. Volgende week wacht Hulzen.