31 maart 2018 14:30

Scheidsrechter

Rutgers, W. (KNVB)

Opstelling

IJVV en Enter Vooruit kwamen zaterdag uit op een 2-2 gelijkspel. IJVV-trainer Eduard Lindeboom sprak van een spektakelstuk. “Ik ben blij met de strijdlust en het voetbal van mijn ploeg.”
IJVV kwam in de 6e minuut aan de leiding. Gerjon van den Berg schoot raak uit een vrije trap. Daarna kwam de thuisploeg onder druk te staan. In de 17e minuut kwam Enter Vooruit langszij via de vrijstaande Henri Knol. Vijf minuten later ontsnapte IJVV aan een achterstand. Enter Vooruit raakte de onderkant van de lat. In de 26ste minuut viel alsnog de 1-2 via Ron Smit. Volgens Lindeboom was IJVV daarna de bovenliggende partij met een doorgeschoven Gerjon van den Berg op het middenveld.

Vlak voor rust kreeg Özhan Kardag een goede kans op de gelijkmaker. Hij schoot net naast.

IJVV ging na rust op jacht naar de gelijkmaker. Al snel had de dadendrang van de ploeg uit IJsselmuiden resultaat. Na een kopbal van Gerjon van den Berg sloeg Jelle van Putten toe in de rebound. Tien minuten later had IJVV pech dat een overtreding op Hicham Ziyech niet werd bestraft met een penalty. In het restant kregen beide ploegen kansen. In de blessuretijd was IJVV nog heel dicht bij de winst. Gerjon van den Berg kopte tegen de lat.

“Maar de 2-2 was een terechte uitslag”, was de mening van Lindeboom. Het was een topper in alle opzichten. Ik ben trots op de veerkracht van mijn spelers tegen een goede tegenstander die ook fysiek veel in huis heeft. “

De komende weken zijn cruciaal voor IJVV. Komende zaterdag staat de derby tegen DOS Kampen op het programma (aanvang 17.30 uur). Twee weken later speelt IJVV thuis tegen de huidige koploper Den Ham. “Ik ben wel content met het seizoen, maar we moeten wel wat tastbaars pakken en niet met lege handen achterblijven. Er is bij ons meer stabiliteit, we hebben stappen gezet in de organisatie. De komende weken moeten we dat laten zien”, aldus Lindeboom.