IJVV Vrouwen 1 wint ook 2e bekerwedstrijd

9 september 2017 14:30

Scheidsrechter

Sangers, W.

Vandaag een thuiswedstrijd tegen Swift 64 vrouwen 1. Aanvang half 3 op veld 2. De velden liggen er prachtig bij en hebben de vele regen van de afgelopen dagen en uren prima
kunnen verwerken. Voorafgaand aan deze wedstrijd hebben we tijd besteed aan een foto-shoot. Fotograaf Berthil Huiskes heeft de nodige teamfoto's en individuele foto's gemaakt. Tijdens het maken van de foto's werd Esther verrast.
Esther gaat binnenkort trouwen en vandaag was er voor haar een vrijgezellen feestje georganiseert. I.p.v. wakker worden en je klaar te maken voor een middagje voetballen word je opgehaald
door familie en vrienden voor een vrijgezelle feest.
Dan de wedstrijd. Na de ruime overwinning van vorige week een nieuwe tegenstander. Wat gaat het vandaag worden? Het antwoord was na 7 minuten al duidelijk? De wedstrijd
was al gespeeld en hadden we al drie keer gescoord. We begonnen namelijk scherp aan de wedstrijd en sneden met snel voetbal door hun linies heen. Onze snelle en doelgerichte
aanvalsters Geannne, Naomi, Kim Zandbergen en Hendrike waren ongrijpbaar voor de Swift verdedigsters. Onze middenveldsters Laura, Anniek, Larissa, Jos en Kim Weijmer waren
te sterk voor de betere voetbalsters van Swift, waaronder een ex Pec Zwolle speelster. Wanneer Swift probeerde de aanval te zoeken en het lukte om dreigend te worden was
de laatste linie bestaande uit Laurien, Jenita, Rozemarijn, Marissa en Rosan die het verdedigend en voetballend prima oplosten. Anne Greet hield vandaag wederom haar doel
schoon en was voetballend van waarde. In de eerste helft moest Anne Greet 1x ingrijpen en zag haar afgeslagen bal in de rebound op de lat belanden. Ruststand 6-0. Samengevat
was de eerste helft prima voetbal tegen een tegenstander waar we duidelijk een maatje te groot voor waren. De ruststand had nog hoger kunnen uitvallen maar de vele kansen
stranden op de keepster, naast of over het doel en nog een prachtig schot op de kruising. In de tweede helft had Swift alleen maar de intentie om de bus te parkeren rondom
de 16. En wat we ook probeerden het lukte niet om er doorheen te komen en met het nodige geluk hield Swift stand. Het voetbal werd er door het defensieve spel van Swift
niet beter op en wij gingen er teveel in mee en zochten te vaak de drukte op. De wedstrijd werd in de 65e minuut met een 7-0 tussenstand onderbroken door een klap onweer.
Na de onderbreking kwamen we beter voor de dag. De bal ging sneller rond, we gebruikten de zijkanten beter zodat er meer ruimte ontstond. Met een paar mooie opgezette aanvallen
en een paar schoten van randje 16 voetbalden we naar een 13-0 overwinning. Een uitslag waar we tevreden mee kunnen zijn. Een tegenstander waar je alleen maar van kunt verliezen
wanneer je geen ruime uitslag neerzet. Een ruime uitslag gerealiseerd en hebt team raakt steeds beter ingespeeld op elkaar. Op naar de volgende beker tegenstander Lelystad
67 vrouwen 1. Eerst maandagavond de 2e avond teambuilding op Deltion van trainer Henk Sporkslede en aanstaande woensdag een oefenwedstrijd of trainen. Een nieuwe sportIeve week staat ons te wachten.