Vrouwen, VR1, 4e klasse 1

4 november 2017 14:30

Scheidsrechter

Sangers, W.

Zaterdag 4 november was alweer de zesde speelronde in de competitie. Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen MVV’69 VR1 uit Hellendoorn op het programma. De pupil van de week bij deze wedstrijd was Silke Daenen uit MO11-2. Na de toss en handen schudden met de tegenstander mocht Silke de eerste aftrap verzorgen. In één streep dribbelde ze naar het doel en schoot ze de bal langs de keeper in de goal. Daarna kon de wedstrijd beginnen.

Na het puntenverlies van vorige week tegen Hardenberg was IJVV vandaag extra gemotiveerd om de drie punten in IJsselmuiden te houden. Al direct werd duidelijk dat de verdediging van MVV op buitenspel speelde, waardoor er veel ruimte achter de verdediging lag. Nadat een aantal keer voor buitenspel gevlagd werd, was het toch al vrij snel in de wedstrijd raak voor IJVV. In de 6e minuut kan Marissa, na een schot van Hendrike, vanuit de rebound de bal binnen schieten. Ondanks de buitenspelval van MVV, staat IJVV binnen 20 minuten op een 4-0 voorsprong, door nog een doelpunt van Marissa en twee van Kim Z. Voor rust wordt het nog 5-0. Hendrike begint aan een soloactie, speelt de keepster uit en tikt de bal binnen. Met deze voor IJVV comfortabele tussenstand zoeken beide teams de kleedkamer op.

Na de rust werd het een andere wedstrijd. IJVV probeerde meer voetballend onder het verdedigende spel van MVV uit te komen. Er werd gecombineerd en getikt, maar de doelpunten bleven uit. Tot 5 minuten voor het einde van de wedstrijd. Na een mooie aanval vanaf de zijkant, kwam de bal rond het zestienmetergebied terecht. Daar werd de bal teruggelegd op de opgekomen Marissa, die van afstand uithaalt en de 6-0 binnen schiet!

Eindstand 6-0 en drie punten voor IJVV, waarmee de voorsprong op de nummer 2 uitgebouwd is naar vier punten!De cijfers: 15 punten uit 6 wedstrijden (5 keer winst en 1 verliespartij) met 36 doelpunten gescoord en door de sterke verdediging maar 7 doelpunten tegen.

Volgende week (zaterdag 11 november) spelen we een thuiswedstrijd en kunnen we de punten weer in IJsselmuiden houden! Om 14:30 trappen we af tegen HHC Hardenberg VR2. Kom ons supporten!