4 - 10

IJVV VR1

Vrouwen, VR1, 4e klasse 1

14 oktober 2017 17:15

Pas om 17.15 uur werd er afgetrapt op Sportpark de Vegtlust van v.v. Berkum. Een tegenstander die we niet moesten onderschatten. Nadat het fluitsignaal had geklonken, bleek ook dat het een sterkere tegenstander betreft dan we hiervoor al hadden getroffen in de competitie. Wij hadden het meeste balbezit maar Berkum

kwam er soms gevaarlijk door met het spelen van de diepe bal. Zaak voor ons was om die diepe bal eruit te halen en de tegenstander dwingen om alleen maar terug te kunnen spelen, door korter te dekken. Wel kwamen we goed op voorsprong maar het spel was nog lang niet gespeeld. Er bleken toch hier en daar wat gaten te vallen bij ons waar Berkum van wist te profiteren. Het was een erg spannende wedstrijd, waarbij vechtlust de hoofdrol speelde. Voetballend waren we beter maar we waren voornamelijk de eerste 20 minuten wat slordig in de mandekking en het behouden van het balbezit. Er vielen doelpunten over en weer, miscommunicatie en een eigen doelpunt van ons bracht de tegenstander op 2 doelpunten. Maar ook wij wisten nog 2 keer te scoren waardoor de stand een kwartier voor rust op 2-3 voor ons stond. Waaronder een heel fraai doelpunt van Jenita, zij scoorde vanuit een vrije trap en doordat Laura het zicht van de keepster van Berkum belemmerde zat deze goed genomen vrije trap er knap in! Even daarna werd er weer gefloten voor een vrije trap in ons voordeel. Naomi was zeer alert, legde de bal neer en schoot in 1 keer raak onder de duikende keeper van Berkum door. We stonden alweer klaar op eigen helft toen de scheids het doelpunt afkeurde. Een bijzondere keuze nadat hij in eerste instantie het doelpunt had goed gekeurd. Dit tot grote frustratie van onze doelpunten maakster. Afijn, het zij zo maar gelukkig kon Naomi alsnog vlak voor rust de 2-4 binnen schieten!

De tweede helft was begonnen en Berkum was iets feller uit de kleedkamer gekomen en kwamen er de eerste minuten in de tweede helft er gevaarlijk door met diepe ballen op de linksbuiten. Na een paar minuten spelen kwam IJVV weer sterk terug. Het was niet altijd mooi voetbal, maar op wilskracht en als collectief de koppies dezelfde kant op te houden kwamen we ver. Heel ver. Wat een hele spannende wedstrijd was werd uiteindelijk een terechte en ruime overwinning voor IJVV. Berkum wist nog 2 keer te scoren in de tweede helft. En na een harde overtreding van Laura (buiten) de zestien meter, werd er een penalty toegekend voor Berkum. De penalty nemer stond oog in oog met onze kleine held Keline want zij kreeg het voor elkaar om als een Tim Krul de penalty uit het doel te houden. Complimenten voor de keepster van MO19, net als vorige week weer een hele sterke wedstrijd gekeept! De wedstrijd was nog niet klaar want IJVV wist in korte tijd de doelpunten machine aan te zetten. Wat een hele spannende wedstrijd en strijd was, was later keihard afgestraft met maar liefst 10 doelpunten in totaal! Een uitstekende team prestatie en een heerlijke overwinning. Over alle linies in het veld werd er hard gevochten en bleven we het hoofd erbij houden en met mooie afgewerkte kansen in de tweede helft was Berkum kansloos.

Volgende week spelen we om half 1 uit tegen ASC Dalfsen!