Scheidsrechter

Kraan, J.

Accommodatie

Onbekend

Bij deze het wedstrijdverslag van afgelopen zaterdag 11 november. Tegenstander: HHC Hardenberg vrouwen 2. Gezien de stand niet direct een gevaar maar uit de uitslagen is wel gebleken dat de meeste tegenstanders moeite hebben om te scoren tegen dit Hardenberg. We hadden deze zaterdag helaas niet het beste veld toegewezen gekregen. Mede door de weersomstandigheden was het een zwaar en modderig veld.

Voorafgaand aan de wedstrijd vond er een euforisch moment plaats. Voor het eerst in de historie van het vrouwenvoetbal bij IJVV heeft zich een bananensponsor gemeld! Carmen Eelman van Fysio Flexibel en Postuma AGF hebben zich aangeboden om na aanleiding van een oproep van ons in een wedstrijdverslag onze bananensponsor te worden.

Postuma AGF: Een toonaangevend bedrijf, gevestigd in IJsselmuiden, in toelevering van aardappelen, groenten en fruit. Maar Postuma gaat veel verder dan alleen maar toeleveren. Zie voor verdere informatie www.postuma.nl.

Fysio Flexibel: Carmen, tevens ook oud-voetballer bij IJVV, vond deze gezonde sponsoring een mooie stap om haar steentje bij te dragen aan het vrouwenvoetbal. Daarnaast wil zij ons er bewust van maken wat betreft voeding rondom het sporten. Naast de fysio praktijk in Emmeloord heeft zij sinds kort ook een fysio praktijk in Kampen aan de Ambachtsstraat 3C geopend! Voor verdere informatie www.fysioflexibel.nl.

Elke zaterdag wordt er een pakket met fruit meegegeven aan de dames, die ons de nodige energie zullen geven voor de wedstrijd. Wij zijn daarom erg blij met deze aanmelding van groothandel Postuma AGF en Fysio Flexibel.

Enfin, het wedstrijdverslag!

De eerste minuten waren bezig en IJVV was de partij met het meeste balbezit en het betere voetbal. Toch was het hier en daar wat slordig. De voorhoedespelers waren moeilijk te bereiken en af en toe werd er na snel balverlies een foutje gemaakt in de dekking waardoor Hardenberg er soms gevaarlijk door kwam. IJVV liet zich niet van de wijs brengen en bleef tikken en zo werd Kim Zandbergen in de bereikt en kon de bal binnen tikken, 1-0! Niet veel later was het wederom Kim Zandbergen dat na een hele mooie aanval vanaf de rechterkant via een hakje van Weijmer, voor de goal gegeven kon worden, de bal bij onze Henk (Hendrike) beland, die er vervolgens ook nog een hakje uitgegooid alsof het niets is! En zo kwam de bal terecht voor de voeten van Kim en stond het 2-0! Een aanval met hakjes om van te smullen! IJVV kreeg ook nog een penalty mee maar helaas werd deze gemist. Na de penalty probeerde Hardenberg nog wat terug te doen maar door goed werk van Larissa Smit, die een zeer goede wedstrijd speelde, werd het gevaar geweken voor de goal van IJVV. De verdediging van IJVV bouwde goed op door voetballend eruit te komen, het middenveld werkte hard en de voorhoede was af en toe nog wat statisch maar kon hier en daar wel wat kansen creëeren. 2-0 was de ruststand.

Na de rust was het al vrij snel raak voor IJVV dat sterk uit de kleedkamer was gekomen. Kim Zandbergen werd bereikt, kon de bal voorgeven en Laurien de Jonge zette de stand op 3-0! Kort daarna was het weer een voorzet van Kim Zandbergen dat mooi over de verdediging van Hardenberg ging en Laurien de Jonge weer klaar stond in de spits om de bal beheerst binnen te koppen, 4-0! Een goede start na rust voor IJVV! Een aantal minuten daarna was het onze party animal Anniek Flier die de 5-0 wist te scoren! Ook de 6-0 viel er kort daarna in! Hardenberg had geen schijn van kans meer en de wedstrijd was in de tweede helft al snel bepaald. De 7-0 was een wonderschoon doelpunt van de net ingevallen Jos Beens, BAM! Een machtig mooie goal van deze kleine draak. De 8-0 kwam op naam van Henkie alias Messi die er wederom met een mooie dribbel net als vorige week de tegenstander kon passeren en alsof het niets is de bal in de goal kon plaatsen! Dan sluiten we nu af met het laatste doelpunt van deze wedstrijd en dat werd gemaakt door Laurien de Jonge, die haar één na laatste wedstrijd speelt in het shirt van IJVV. Deze student gaat op kamers wonen en kan helaas niet langer meer ons team versterken!

Aanstaande zaterdag spelen wij uit tegen SVO VVZ in Zwolle om half 3! Tot dan!