90'

Vrouwen, VR1, 4e klasse 1

18 november 2017 14:30

Zaterdag 18 november | SVO VVZ Vrouwen 2 – IJVV Vrouwen 1

Om 14.30 uur stond de wedstrijd gepland tegen SVO VVZ, een combinatie van ZAC / Zwolsche boys. We starten deze dag met Marieke Snoeijer als vervangend leidster en natuurlijk het druivensuiker van onze bananen/fruitsponsor Carmen Eelman. Aangekomen in Zwolle bleek het niet zulk zonnig weer te zijn en begonnen we de warming up in de stromende regen. Tien minuten voor aanvang kwam ook Zwolle de kleedkamer uit en begon aan haar warming up. De Fox shirtjes werden verwisseld voor de rood witte wedstrijdshirts en de laatste woorden werden nog toegesproken voordat de wedstrijd daadwerkelijk kon beginnen. Op papier leek het een makkie te gaan worden voor ons maar we mochten ze niet onderschatten en moesten het nog maar zien waar te maken. Zo begon de wedstrijd ook erg matig en het duurde lang voordat het eerste doelpunt viel. Het betere spel was van ons maar we voetbalden wel slordig en kansen werden niet afgemaakt. Door een paar keer miscommunicatie kwamen we af en toe nog in de problemen maar dit liep met een sisser af. Door de koppies omhoog te houden en te doen waar we goed in zijn, het spel maken zouden we vanzelf de juiste kansen creëren om uit te scoren. En na ruim twintig minuten was het dan eindelijk zo ver. Marissa zette de 0-1 op het scorebord en daardoor leek er een last van ons af te vallen en begonnen we zeer sterk te voetballen en meerdere doelpunten volgden. Waaronder een schitterend afstandschot van onze rechtsback, Rosan! We gingen de rust in met een 0-5 voorsprong maar we waren zeker niet te spreken over de eerste twintig minuten. Waardoor er wat kleine frustraties toenamen maar later hadden wij dit goed opgepakt door de juiste passes te geven en de combinatie op te zoeken.

De tweede helft verliep heel anders dan de eerste helft. Na een minuut of vijf was het duidelijk dat wij over Zwolle heen zouden lopen. De eerste vijf minuten waren we nog ietwat slordig maar daar was later weinig van te zien want Zwolle werd helemaal ondersteboven gelopen door ons. Naomi Visscher maakte een sterke comeback na een vervelende blessure en Eline van der Voort afkomstig van Vitesse 22 uit het Noord Hollandse Castricum maakte haar debuut bij IJVV Vrouwen 1. Zwolle was op twee uitbraken na niet gevaarlijk geweest. Deze werden goed gered door het centrale duo achterin waaronder een nuttige sliding van Esther op de bal bij een doorgebroken speelster. Het was druk voor de goal van Zwolle en werden er veel kansen gecreëerd en omgetoverd tot doelpunt! Ook waren er genoeg mooie afstandschoten op de paal en lat beland. Maar er zaten schitterend uitgespeelde kansen bij maar ook domweg door goed doorzetten en een flipperkast effect voor de goal werd er gescoord. Het is uiteindelijk 0-14 geworden en u zult vast wel begrijpen dat ik mij niet alle doelpunten meer voor de geest kan halen maar het is een mooie ruime overwinning met weinig uitdaging maar de punten zijn weer binnen! Hoppatee, douchen en de kantine in!

Laurien de Jonge verliet het veld een aantal minuten voor het einde van de wedstrijd. En ontving een schitterende bos bloemen i.v.m. haar laatste wedstrijd bij IJVV. Zij heeft i.v.m. studie besloten om te stoppen met voetballen bij IJVV. Deze keuze is zeer begrijpelijk en wij wensen haar natuurlijk veel succes en plezier in Grunn! Dat belooft nog een mooie housewarming te worden… Bedankt voor je inzet, gezelligheid en ‘sparkles’!

A.s. zaterdag spelen wij thuis om half 3 tegen JCV Dedemsvaart! Trouwe supporters , tot dan!