76'
84'

Vrouwen, VR1, 4e klasse 1

2 december 2017 11:00

Na het wekkertje van 8 uur, het krabben van de auto, het vergeten van ons wekelijkse fruit arrangement en het onderuit glijden op de dam was het natuurlijk een onwijs fijne start van deze wedstrijddag.

Rond de klok van 9 uur verzamelden wij ons op Sportpark Den Uithoek om vervolgens door te rijden naar Slagharen, waar wij om 11 uur de uitwedstrijd tegen Emms/ Lutten moesten spelen.

De vereniging vond plaats naast het oude ponypark Slagharen. Een mooie en warme kleedkamer stond op ons te wachten maar buiten vroor het en werd ons aangeraden om een sportlegging te dragen. Maar dit advies heeft men links laten liggen alhoewel Rozemarijn nog tegen mij zei: “Je legging vergeten? Ik dacht dat je ‘m aan had!” Waarop ze vervolgens wees naar mijn elegante witte melkbeentjes. Van je teamgenoten moet je het maar hebben!

Het veld lag er mooi bij, ondanks het weer was het een fijn veldje op om te spelen. De wedstrijd was begonnen en al vrij snel werd duidelijk dat wij het spel gingen maken. De kansen waren er en naarmate de wedstrijd vorderde kreeg het publiek geweldig combinatie voetbal te zien, goede aanvallen en mooi samen spel! Voor de goal waren er ook kansen en genoeg mogelijkheden om te schieten op goal. Maar helaas zat het ons nog niet echt mee en waren we soms te gehaast met het afwerken. Ballen die over of naast gingen en waren er goede reddingen van de keepster van Emms/Lutten. Emms/Lutten dat niet echt gevaarlijk was geweest voor onze goal. Op 1 uitbraak na, waarbij wij bij een corner voor ons een ondertal situatie in de verdediging hadden staan en nadat Emms de corner eruit had gehaald ontstond er een 1 tegen 2 situatie. Klein communicatiefoutje, had niet mogen gebeuren maar het liep gelukkig goed af! Het geduld en het goede spel van IJVV werd beloond. Na ruim 30 minuten te hebben gespeeld was na lang wachten dan eindelijk dat eerste doelpunt, door een afvallende bal na een schot van Marissa kon Naomi scoren, 0-1! Een paar minuten later was het weer raak, een mooi geplaatst afstandsschot van Anniek, 0-2! En binnen 3 minuten was het Larissa dat na goed doorzetten na een mooie voorzet vanaf de rechterkant de bal toch in de goal wist te krijgen, 0-3! In de 45e minuut gaf Esther vanuit de verdediging een mooie bal naar de voorhoede, waar Hendrike het sprint duel won met de verdediger van Emms/Lutten en zo 1 op 1 met de keepster stond en maakte dit goed af, 0-4!

Dit was ook de ruststand en complimenten voor het team dat we ondanks het lange gelijkspel toch geduldig bleven voetballen en kansen bleven creëren.  Hier en daar was het af en toe een beetje slordig maar er zaten heerlijke acties tussen! Het vertrouwen was er en de sfeer was ontspannen in de rust.

Totdat we weer op het veld stonden, want de eerste 10 minuten van de tweede helft was het voetbal van onze kant zacht gezegd zeer matig. We voetbalden slordig, passes kwamen niet aan, zochten voor een moeilijke oplossing, gaven de tegenstanders teveel ruimte en het leek wel alsof er even een gebrek was aan concentratie. Zo viel ook na een paar minuten in de tweede helft het tegendoelpunt, 1-4. Dit kon en mocht niet gebeuren, het was niet nodig geweest. Maar we gingen door, het zou ons niet overkomen dat we zo ver inzakken. Gelukkig was dit ook niet het geval en pakten we na een aantal minuten de draad weer op. De ruimtes werden in balbezit goed groot gehouden, er werd goed overgespeeld en duidelijk gevraagd om de bal. Vooral door de combinatie met in de bal komen, kaats, pass en de lopende spelers was het zelfs in het veld een genot om naar te kijken! Een schot van Naomi ging onder de keepster door en de stand was 1-5! Ook Marissa pakte weer een doelpuntje mee, 1-6!  Heel af en toe kwam er een bal richting onze verdediging maar daar was onze stofzuiger Esther! Een mooi geplaatst balletje van Naomi zette de stand op 1-7! Goede loopactie van Hendrike ook wel Henkie genoemd, die goed in de wedstrijd zat, liep de ruimte in na een goede dieptepass van Laura en breidde de stand uit naar 1-8! Het allerlaatste doelpunt was ook een schitterende aanval met Naomi die zich rond de middenlijn aanbood, de bal terugkaatste naar Laura, zag Kim Weijmer scherp staan en speeldde de bal in één keer over de verdediging van Emms/Lutten heen en Weijmert maakte het knap af en zette de eindstand neer op 1-9!

Een mooie en ruime uitslag op deze koude voetbalochtend met af en toe geweldig combinatie voetbal maar ook genoeg punten om nog weer van te leren.