Vrouwen 1 boeken een ruime overwinning in Dedemsvaart.

IJVV VR1

Vrouwen, VR1, 4e klasse 1

24 maart 2018 14:30

Zaterdag 24 maart JVC Dedemsvaart VR1 – IJVV VR1 0-7 (0-3)

Zaterdag 24 maart stond er een uitwedstrijd tegen JVC Dedemsvaart VR1 op het programma. De thuiswedstrijd tegen deze tegenstander werd in november eenvoudig met 12-0 gewonnen, maar dat zegt niks over deze uitwedstrijd. Die moet eerst maar eens gespeeld worden en er moet gewaakt worden voor onderschatting. Om half 3 werd er onder een stralend lente zonnetje afgetrapt in Dedemsvaart. IJVV begon direct sterk aan de wedstrijd. Er werd vroeg druk gezet en de bal werd afgejaagd. In de eerste vijf minuten waren er al drie grote kansen voor IJVV, maar deze werden niet benut. Na een kwartier was het dan wel raak. Na een mooie strakke corner van Marissa kon Kim Z bij de tweede paal binnen tikken, 0-1! Het tweede doelpunt liet niet lang op zich wachten. Een goede bal van Esther vanuit de verdediging kwam via Hendrike bij Marissa terecht, die beheerst en rustig langs de keeper de bal binnen kan tikken. Een mooie aanval, 0-2! De meiden van IJVV blijven voetballen en kansen creëren. Kort voor rust valt er nog een doelpunt. Vanuit een corner schiet Anniek hard raak en bepaalt zo de ruststand op 0-3! Gezien de hoeveelheid kansen in de eerste helft had de ruststand wel groter kunnen zijn, maar er worden in ieder geval voldoende kansen gecreëerd en tegelijkertijd is Dedemsvaart nauwelijks gevaarlijk geweest. Na rust is het Marissa die het eerste doelpunt van de tweede helft maakt en voor de 0-4 zorgt. Een klein kwartier later kan Kim Z de 0-5 en kort daarna ook de 0-6 binnen tikken. Een paar minuten voor het eind van de wedstrijd wordt het nog 0-7. Vanuit een perfecte voorzet van Geanne kan Kim Z gemakkelijk binnen tikken. Eindstand 0-7! Al met al een goede wedstrijd met een goede spirit. Bovendien heeft IJVV voor de derde keer op rij de 0 gehouden, waarvoor complimenten aan de gehele verdediging! Keepster Noreen kreeg in de tweede helft wel een aantal terugspeelballen, maar hoefde niet echt in actie te komen. Volgende week spelen de vrouwen van IJVV de KWARTFINALE in het bekertoernooi tegen Union VR1 uit de zondags klasse. Hiervoor reizen ze per bus af naar Malden, bij Nijmegen. Om 13:00 uur zal er afgetrapt worden. Kom ons supporten in onze strijd voor de beker!