92'

Vrouwen, VR1, 4e klasse 1

14 april 2018 14:30

Zaterdag 14 april SV Zwolle VR1 – IJVV VR1 4-2 (1-2)

Zaterdag 14 april stond er voor de vrouwen van IJVV wederom een uitwedstrijd op het programma. SV Zwolle VR1 was deze zaterdag de tegenstander. Om half 3 afgetrapt in Zwolle voor het begin van de wedstrijd. IJVV begon goed en sterk en kreeg daardoor direct een aantal kansen. Na een kwartier was het raak. Kim Z kon de bal in de bovenhoek schieten, 0-1! IJVV voetbalde door en was een aantal keer gevaarlijk. Larissa met een afstandsschot, een vrije trap van Marissa belandde net naast het doel en Kim Z die de bal bij de tweede paal niet binnen kon tikken na een schot van Naomi. Veel kansen, maar doelpunten werden het niet. Aan de andere kant lukte het SV Zwolle wel om te scoren. In de 34e minuut schiet SV Zwolle een vrije trap binnen en is de stand opeens 1-1. Nog geen vijf minuten later is het dan toch weer IJVV die scoort. Een zeer strakke corner van Naomi wordt door Kim Z op de doellijn binnen getikt, 1-2! Dit is gelijk ook de ruststand. Een verdiende voorsprong voor IJVV, maar gezien de kansen had het misschien wel 1-5 moeten staan. IJVV is de bovenliggende partij, maar de wedstrijd is nog lang niet gespeeld. In de tweede helft wordt dat al gauw duidelijk. Amper 5 minuten na rust weet SV Zwolle uit een corner te scoren en brengt zo de stand gelijk op 2-2. De meiden van IJVV willen winnen, maar het spelbeeld verandert. SV Zwolle denkt dat er wat te halen valt tegen de koploper. Er komen duels en er zijn wat irritaties. Bij IJVV komt Esther in het veld, die vanaf rechts voor dreiging moet zorgen. Dat lukt vrijwel direct. Esther levert gelijk een strakke voorzet af, maar deze kan helaas niet verzilverd worden tot assist. Aan de andere kant scoort SV Zwolle weer en brengt zo de stand op 3-2. Ongeveer 10 minuten voor het einde van de wedstrijd leiden irritaties bij een speelster van Zwolle tot een opstootje en moet van beide ploegen een speelster naar de kant en wordt er met 10 tegen 10 verder gevoetbald. IJVV gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar het is juist SV Zwolle dat in de slotfase van de wedstrijd nog een keer weet te scoren. Eindstand 4-2. Al met al een teleurstellende wedstrijd voor de meiden van IJVV. Er is geknokt tot het eind, weerstand geleverd, goed gevoetbald en veel wilskracht getoond, maar dat was deze zaterdag niet genoeg om de drie punten mee naar IJsselmuiden te nemen. Met nog maarliefst 7 wedstrijden te gaan is alles nog mogelijk en is het kampioenschap zeker nog niet verloren. Aanstaande woensdag 18 april kunnen de meiden van IJVV al weer het een en het ander rechtzetten en de goede flow weer oppakken. Dan staat namelijk de inhaalwedstrijd tegen ASC Dalfsen op het programma. Om 20:00 uur zal er afgetrapt worden op veld 2. Kom ons supporten bij deze thuiswedstrijd!