Vrouwen, VR1, 4e klasse 1

17 maart 2018 14:30

Scheidsrechter

Kraan, J.

Zaterdag 17 maart stond de wedstrijd IJVV - Hardenberg ‘85 op het programma. De uitwedstrijd hadden wij nipt en op ongelukkig wijze verloren met 1-2. Tijd om revanche te nemen op deze ploeg!

Een mooie strakke kunstmat, een zonnetje maar een machtig harde wind vloog het veld over. Dat zou nog weleens een moeizame wedstrijd kunnen worden met die weersomstandigheden. Het was vreselijk koud door die harde wind maar toch was het mooi dat er diehard supporters aanwezig waren bij deze wedstrijd!

Zoals verwacht startte Hardenberg met een 4-4-2 opstelling. Onze voorstopper Laura kon daardoor mooi het middenveld inschuiven waardoor we Hardenberg goed op eigen helft onder druk konden zetten. Al vrij snel werd duidelijk dat wij degene waren die het spel konden maken. Er werden kansen gecreëerd maar vooralsnog geen doelpunten gemaakt. Het eerste doelpunt bleef nog even uit maar toen was het Kim Zandbergen die de 1-0 binnen schoot! Zandbergen die een familie weekend op de planning had staan maar speciaal voor het team en deze belangrijke wedstrijd de voetbal voor heeft laten gaan, that’s the spirit!

De tweede helft ging van start, helaas waren er een paar speelsters geblesseerd uitgevallen. Maar we hadden fitte speelsters op de bank zitten die het team weer konden versterken. De tweede helft hadden we de wind tegen en de kou nam toe na de rust. Onze goalie Noreen bevroor zowat in de goal. Mede doordat zij ook vrij weinig te doen had. Maar het bleef spannend want het was nog maar één doelpunt verschil. We waren zeker een klasse beter dan Hardenberg maar het was moeilijk om ons onder die wind uit te laten voetballen en de voorhoede had het moeilijk met het uitspelen van de kansen. Zaak om de koppies scherp te houden en het niet op een gelijkspel te laten uitdraaien. We pepten elkaar op en iedereen knokte ervoor om de voorsprong te behouden en als het even kon, uit te breiden. Het werd uiteindelijk een mooie strijd maar we hebben verdiend gewonnen van deze ploeg uit Hardenberg met 1-0! Blijdschap en opluchting heerste want wat is er lekkerder dan een spannende wedstrijd naar winst om te kunnen zetten! Dat moest nog even gevierd worden in de kantine met een biertje!

Aanstaande zaterdag spelen wij de uitwedstrijd tegen JVC Dedemsvaart om 14:30 uur.

JVC Dedemsvaart staat op plek 10 met 11 wedstrijden gespeeld en 7 punten. Wij staan op de 1e plek met 13 wedstrijden gespeeld en 33 punten. Maar dat zegt natuurlijk helemaal niks, geen enkele tegenstander moeten we onderschatten dus ook deze keer de volle focus.