28 april 2018 14:30

Scheidsrechter

Sangers, W.

Wedstrijdverslag zaterdag 28 april IJVV VR1 – Berkum VR2

Zaterdag 28 april, de dag na Koningsdag, stond er voor de vrouwen van IJVV wederom een wedstrijd op het programma. Om half 3 zou er thuis op het kunstgrasveld afgetrapt worden tegen Berkum VR2. Pupil van de week bij deze wedstrijd was Lieke de Kleine uit IJVV MO11-3. Lieke mocht vandaag de aftrap voor ons nemen, ze slalomde mooi langs de verdedigers van Berkum en schoot de bal in het doel. Daarna was het de beurt aan de vrouwen van IJVV en Berkum. IJVV begon wat twijfelend aan de wedstrijd. Maar na een minuut of 10 waren de zenuwen wel weg en werd het goede voetbalspel opgepakt. De vrouwen van IJVV kwamen een aantal keer goed door de verdediging van Berkum, maar de scherpte in de eindpass ontbrak, waardoor er eigenlijk geen grote kansen werden gecreëerd. Toch was IJVV de betere ploeg, in een redelijk fysieke wedstrijd. Na ongeveer 25 minuten wist IJVV dan ook op voorsprong te komen. Na een voorzet van de rechterkant kon onze spits Naomi de bal beheerst binnenschieten, 1-0! Het spel ging verder en de vrouwen van IJVV gingen ook verder met het goede voetbalspel, maar tot meer doelpunten in de eerste helft leidde dit niet. In de laatste 10 minuten van de eerste helft was het juist Berkum dat wat meer ging voetballen, maar onze verdediging stond goed op te letten en wist gevaarlijke situaties voor ons eigen doel te voorkomen. Met een verdiende 1-0 voorsprong voor IJVV gingen beide teams de rust in. In de tweede helft was het voor IJVV zaak om druk te blijven zetten en snel de voorsprong uit te breiden. Dat lukte gelukkig al snel. Larissa zorgde met een lobje over de keeper voor de 2-0! Een mooi doelpunt die met het hele team gevierd werd. Kort daarop wist Kim Z de 3-0 binnen te schieten. Het lukte de vrouwen van IJVV om vroeg druk te zetten op de verdediging en het middenveld van Berkum, waardoor Berkum er eigenlijk niet meer aan te pas kwam. Het middenveld van IJVV zat er vaak tussen en pakte veel ballen op, waardoor IJVV direct weer een aanval op kon zetten. Even later werd het 4-0 door een eigen doelpunt van Berkum na een schot van Kim Z. In de laatste paar minuten van de wedstrijd werd het nog 5-0. Kim W kon op het middenveld de bal onderscheppen na een uittrap van Berkum en gaf een strakke steekpass op Kim Z. Kim Z kon doorlopen naar de keeper en de bal in de hoek van de goal schieten. Deze 5-0 tussenstand was ook de eindstand. Al met al een goede wedstrijd van de meiden van IJVV, waarin Berkum nauwelijks gevaarlijk werd en we wederom de 0 hebben gehouden. Het was nog even spannend, aangezien IJVV in de rust maar met 1-0 voorstond, maar die voorsprong werd in de tweede helft snel uitgebouwd. Vandaag voetbalden Janiek Prins en Marjolein Stoel van MO19-1 met ons mee, bedankt meiden! Volgende week zaterdag 5 mei hebben de vrouwen van IJVV geen wedstrijd, zaterdag 12 mei mag er weer gevoetbald worden. De vrouwen van IJVV reizen dan af naar Hardenberg, waar er om 12:30 afgetrapt zal worden tegen HHC Hardenberg VR2.