IJVV 1

2e klasse H

20 oktober 2018 15:00

Opstelling IJVV 1

WESTENHOLTE – IJVV en WVF zijn er afgelopen zaterdagmiddag niet in geslaagd het doel te vinden. In een leuke, open wedstrijd kregen de beide ploegen genoeg kansen, maar gescoord werd er niet.

Op duels tussen WVF en IJVV valt vaak geen pijl te trekken, maar feit is dat deze wedstrijden altijd vol spektakel zitten. Vorig seizoen won IJVV thuis gemakkelijk met 4-1 waarbij de bezoekende ploeg weinig had in te brengen. Özhan Kardag bracht IJVV voor rust op een verdiende voorsprong, die na de rust door Roeland, een eigen doelpunt en Gerjon van Den Berg werd uitgebouwd naar 4-0. Sieme ten Broeke bracht de eretreffer nog op de borden en bepaalde de eindstand op 4-1. In de return waren de rollen compleet omgedraaid. Via Willem Bel, ja diezelfde Willem Bel, kwam de thuisploeg op voorsprong. Enkele minuten later kreeg Siebren Visscher zijn tweede gele kaart en maakte Mazouz de 2-0. IJVV kon geen vuist maken, zocht wel, maar vond niets. Genoeg ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag.

Weerzien
Voor een drietal IJVV’ers betekende het een weerzien met hun oude club. Waar Kardag en Lindeboom een poosje terug hun taken vervulde bij de club uit Westenholte, deed Willem Bel dit recentelijk nog. Hij speelde vorig seizoen in het blauw-wit van WVF. Voor hem was het logischer wijs een wedstrijd met een speciaal tintje. IJVV vertrok ietwat gehavend richting Sportpark de Weide Steen. Tim Roeland wordt nog steeds geteisterd door zijn rug en zat daarom niet bij de selectie. Siebren Visscher bleek niet in staat een hele wedstrijd te kunnen voetballen en nam daarom plaats op de reservebank. Ten opzichte van vorige week kende de basisopstelling twee wijzigingen: Marc van Dieren nam de plek van Siebren Visscher in en Özhan Kardag keerde terug in de basisploeg ten faveure van Maarten Hinderks.

Hessel Berends
Beide ploegen begonnen aftastend aan het duel, zonder hierbij tot echt grote kansen te komen. Een steekpass van Eddo Wesselink bleek net te hard voor Kardag en aan de andere kant ging een scherpe voorzet van Hessel Berends voorbij aan alles en iedereen. Het eerste echt noemenswaardige was een kopbal van Lenhard de Velde, die naast kopte. Na een kwartier brandde het duel (eindelijk) los en kwamen er kansen. Grote kansen. De eerste was voor, zoals u ongetwijfeld al wel had verwacht bij het zien van het kopje van deze alinea, Hessel Berends. De spits van WVF verscheen alleen voor Jasper Fix. Zoals ik al wel vaker heb mogen typen, is de doelman van IJVV in een 1-op-1 situatie schier onpasseerbaar. Ook in dit duel kwam de goalie als winnaar uit de bus. Vier minuten later viel de goal bijna aan de andere kant. Na een ouderwetse scrimmige tikte Kardag de bal op de lat, de rebound werd over de deklat getikt door Te Wiele. Uit de corner die daarop volgde, kreeg Marc van Dieren de bal voor zijn voeten. Zijn schot zocht de bovenhoek, maar vond de vuisten van Te Wiele die uitstekend redding bracht. Na het gevaar van IJVV was WVF weer aan de beurt met twee vrijwel identieke situaties. Het was opnieuw Hessel Berends die opdook en tweemaal op een identieke manier voorlangs schoot. Het slotakkoord van het eerste bedrijf was tevens voor Berends. Hij probeerde het nogmaals, maar schoot over.

Afgekeurd
WVF kwam scherp uit de kleedkamer, wat al snel resulteerde in de grootste kans van het duel. Jabir Mazouz gaf een scherpe voorzet richting de eerste paal, waar Max Goudbeek kon intikken. Zijn bal schampte de buitenkant van de paal en verdween naast. Enkele minuten later was het weer Hessel Berends die er vandoor ging. Zijn voorzet miste precisie en bereikte geen medespelers. WVF zette zijn tanden in het duel en zette de bezoekende ploeg vol onder druk. Bijna capituleerde IJVV na een tweetal hoekschoppen. Eenmaal haalde Kevin van den Berg een bal voor de lijn weg, bij de tweede corner kopte aanvoerder Ruijsch over. IJVV stelde hier weinig tegenover en kwam niet verder dan een schotje van Willem Bel. De vleugelaanvaller vond de vuisten van Mike te Wiele. De slotfase van het duel was wel voor IJVV. Een vrije trap van Sander Morren vond het hoofd van de ingevallen Siebren Visscher. Zoals we van hem gewend zijn gaat de middenvelder geen duel uit de weg, hetzelfde geldt voor vanmiddag. Hij ging het duel aan met doelman Te Wiele, die ver buiten zijn vijfmetergebied was, en won deze. De bal kwam voor de voeten van de eveneens ingevallen Maarten Hinderks, die doeltreffend uithaalde. De scheidsrechter constateerde een overtreding, waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Enkele minuten later, in de absolute slotfase van het duel, was het diezelfde Hinderks die werd gevloerd in de zestien meter. Een penalty had hier niet misstaan, echter besloot de leidsman anders. Gescoord werd er niet meer.

Content
In gesprek met Gerard Meijeringh van Brugnieuws verklaarde IJVV-trainer Eduard Lindeboom content te zijn met de remise: “Wij mogen het meest tevreden zijn met een punt vanmiddag. Vorig seizoen verloren we dit soort wedstrijden of gaven we het in de slotfase van een duel nog weg. Nu pakken we toch een punt.” IJVV neemt het volgende week op tegen Sparta Enschede. Ik geloof dat we nog wat goed te maken hebben tegen de gasten uit Enschede.

Round-up:

ASC'62 - De Esch 3-1: Na een achterstand via Weusthof, kon ASC de schade nog repareren. Via doelpunten van Snel, Pasman en Van Faassen liep de thuisploeg uit naar 3-1. Enig smetje op de overwinning van de rode kaart van Weijdeman. Hij kon vertrekken met twee keer geel.
Be Quick'28 - SVI 0-4: Dat het nog niet het seizoen is van Be Quick'28 moge duidelijk zijn. Na de goede overwinning van vorige week tegen Zupthen, verloor het vandaag dik van SVI. Nadat Tupker de bezoekers op voorsprong had gebracht in de eerste helft, liep SVI via Kok, De Haan en Renema uit naar 0-4.
Den Ham - Oranje Nassau 1-1: Den Ham bleef tegen promovendi Oranje Nassau steken op 1-1. Nadat Ponsteen Oranja Nassau op voorsprong had gebracht, wist de thuisploeg de schade snel te repareren via Ruiterkamp.
FC Zutphen - DZSV 4-1: FC Zutphen won zijn tweede wedstrijd van DZSV. Via Maduro, Vlutters en De Vries liep de thuisploeg uit naar 3-0, DZSV deed nog wel wat terug, voordat De Vries het duel definitief in het slot gooide.
Sparta Enschede - Hulzense Boys 3-1: De ploeg uit Enschede won van de ploeg uit Hulzen. Ronald te Morsche liet zien weer helemaal terug te zijn. Na een moeilijk vorig seizoen, evenaarde hij met zijn twee doelpunten vanmiddag zijn gehele totaal van het vorige seizoen. De overige doelpunten werden gemaakt door Ten Bolscher en Bouwhuis.
Vroomshoopse Boys - DOS Kampen 0-2: De koploper uit Kampen bleef ook deze keer foutloos. Nadat Raymond Beuling de Kamper ploeg op voorsprong bracht, was het Allan Bakker die met een strafschop het duel besliste. 5 uit 5 voor de Kamper ploeg, knappe prestatie.