2e klasse H

6 oktober 2018 14:30

Opstelling IJVV 1

HULSEN – IJVV is er in geslaagd de lastige uitwedstrijd tegen Hulzense Boys goed te doorstaan. In een open en enerverend duel, onder het genot van een heerlijk zonnetje, werd Jonno Pruim de matchwinner.

Sportpark Smidserve was vanmiddag het decor van opnieuw een duel tussen IJVV en Hulzense Boys. Traditioneel een lastige pot voor de IJsselmuidenaren. Vorig seizoen kwam IJVV goed weg en stal het een puntje uit Hulsen. Nadat IJVV zo’n beetje de gehele wedstrijd onder druk stond, Jasper Fix op geweldige wijze een strafschop keerde en Sander Morren in de dying seconds dé kans op een voorsprong over de deklat jaagde, gaf het scorebord een eindstand van 1-1 aan.

Domper
IJVV startte ten opzichte van vorige week met één wijziging in de basiself. Tim Roeland kwam niet ongeschonden uit de trainingsweek en was daardoor niet fit genoeg om te starten. Zijn plek op het middenveld werd ingenomen door Eddo Wesselink. Vanuit het tweede elftal sloot Robin Kalter aan en Sander Morren was fit genoeg om weer aan te sluiten. De overige 10 namen bleven hetzelfde. Tenminste, dat was de bedoeling. Voor de wedstrijd überhaupt was begonnen kreeg IJVV een flinke domper te verwerken. Ryan van Lente kreeg tijdens een afwerkvorm in de warming-up last van zijn knie. Hij moest zichzelf noodgedwongen laten vervangen, dit betekende dat Morren vanaf de meet aan de bak mocht.

Enerverende eerste helft
Beide ploegen kropen vanaf het eerste fluitsignaal niet in hun schulp, waardoor er een leuk voetbalgevecht ontstond. De eerste kans van het duel kwam op naam van Özhan Kardag. Na een goed lopende aanval werd de voorzet van Pruim nog iets van richting veranderd door de doelman, waardoor de spits de bal alleen nog kon schampen. De rebound kwam nog voor de voeten van Wesselink, zijn schot vloog echter hoog over. Enkele minuten later werd de thuisploeg gevaarlijk via de rappe Machiel van Keulen, echter lag er nog een IJVV been in de weg voordat hij kon afdrukken. Een doelpunt hing in de lucht, voor wie was echter niet te voorspellen. Een schot van Lenhard de Velde werd met moeite gekeerd door doelman Loohuis en Hulzen werd gevaarlijk in de tegenstoot. Eerst was Fix eerst alert nadat een voorzet door alles en iedereen werd gemist en enkele minuten later redde hij toen Kamphuis alleen voor hem verscheen. Beide ploegen creëerden genoeg en kregen in de slotfase van het eerste bedrijf beiden nog een kans. Een schot van Jonno Pruim verdween op de vuisten van doelman Loohuis en een kopbal van Poorterman verdween over.

Tergend langzaam
IJVV moest in de rust noodgedwongen één keer wisselen. Eddo Wesselink voelde zich niet lekker en werd vervangen door Robin Kalter. Het eerste doelpunt van het duel liet niet lang op zich wachten. Een steekpass van diezelfde Robin Kalter viel tussen doelman Loohuis en linksback Schoenmaker in. De keeper dacht de bal mee te kunnen nemen, maar Jonno Pruim pikte leep de bal voor zijn voeten weg en bedacht zich geen moment. Een tergend langzaam rollende bal tot gevolg. De IJVV supporters hielden even hun adem in, maar het schot bleek doeltreffend: 0-1. Na de goal brak er een rommelige fase in het duel aan waarin beide ploegen weinig creëerden. Dat Jasper Fix over geweldige reflexen beschikt liet hij al eerder dit seizoen zien, in Hulsen greep hij opnieuw zeer knap een snoeiharde kopbal van Van Keulen. Die kopbal bleek het startsein voor een Hulzener offensief. Een doelpunt van Van Keulen werd terecht door de leidsman afgekeurd en tot echt grote kansen kwam de thuisploeg niet. Mede door het ijzersterke optreden van Kevin van den Berg, die op bijna geen fout te betrappen was vandaag en Machiel van Keulen goed onder controle had. IJVV werd in de tegenstoot nog gevaarlijk via Kardag, hij werd dusdanig gehinderd door De Jong, dat de centrale verdediger van Hulzen kon inrukken met rood. In de ongeveer 8 (!) minuten blessuretijd was de laatste kans voor Hulzense Boys. Een kiezelharde voorzet verdween voor het doel van Fix langs.

Opnieuw drie punten in een zeer lastige uitwedstrijd. Op naar de volgende. De samenvatting kan u hieronder terugkijken.