Mannen zaterdag, 1, 2e klasse H

20 september 2014 14:30

Scheidsrechter

Kieft, W.M.

IJVV gaf Kloosterhaar een ongenadig pak slaag op de blote billen. Bij een 4-0 ruststand vond de thuisploeg het nog lang niet genoeg en fileerden de mannen van Herben Visscher de bezoekers tot op het bot, om de teller uiteindelijk bij 11-0 te laten stoppen.

IJVV schoot uit de startblokken met goals van Gerjon van den Berg (kopbal onderkant lat uit hoekschop) en Eddo Wesselink (subtiel rollertje) in de tweede en de derde minuut. Kloosterhaar, net als IJVV begonnen aan het tweede seizoen in de tweede klasse, stelde hevig teleur en zette helemaal niets tegenover het spel van de gastheren. Uit een penalty maakte Chiel Buikema de 3-0 en Roelof van den Berg scoorde de vierde uit de rebound. Pas in de blessuretijd kwam het enige wapenfeit van Kloosterhaar, toen Mark Boshove op de lat knalde.

Na de pauze haalde IJVV geenszins de voet van het gaspedaal, want binnen tien minuten trof Buikema alweer twee keer doel. Dat zou even later een loepzuivere hattrick worden, want de vleugelspits scoorde de 7-0 na een één-twee met Tom Bruintjes. Ook de 8-0 was van Buikema, via het lijf van de op de lijn staande Twan Boshove. De volledig geknakte bezoekers moesten in de slotminuten nog drie doelpunten incasseren. Lijdzaam onderging Kloosterhaar deze slachting. Invaller William Dekker scoorde twee keer binnen een minuut en Bruintjes maakte het elftal compleet. En dan gingen nog niet eens alle kansen erin.

De man van vijf goals, Chiel Buikema, beleefde geen primeur. In een bekerwedstrijd scoorde hij ooit ook eens zo vaak. "Het geloof was weg, dat is ook logisch", zei hij over de tegenstander. "11-0 is mooi, alles was raak. We hebben als team heel goed gevoetbald. Vandaag viel alles goed, vanaf minuut 1 al."

Bron: de Stentor